۲۶ آذر ۱۳۹۸، ۲۲:۵۷

رئیس اوقاف گلپایگان:

بخشی ازکاشی‌های گنبد امام‌ زاده ۱۷ تن گلپایگان ایزوگام شد

بخشی ازکاشی‌های گنبد امام‌ زاده ۱۷ تن گلپایگان ایزوگام شد

گلپایگان- رئیس اوقاف و امور خیریه گلپایگان گفت: به شکل موقتی بخشی ازکاشی‌های گنبد امام‌ زاده هفده تن گلپایگان پوشش آن از طریق ایزوگام عایق شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عباس نصیرالاسلامی شامگاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در تشریح خبری مبنی بر ایزوگام شدن گنبد امام زاده هفده‌تن این بنای دوران صفویه، اظهار داشت: موقتا بخشی ازکاشی‌های گنبد امام‌ زاده هفده‌تن پوشش آن از طریق ایزوگام عایق شده است.

وی گفت: کاشی‌ کاری گنبد در سال ۹۲ به دلیل فرسوده شدن توسط  پیمانکار میراث فرهنگی مورد قرار گرفت اما از حیث لعاب بی‌کیفیت و از لحاط قطر متاسفانه به جای آجر هفت یا پنج سانتی از آجر دو سانتی استفاده شده است.

رئیس اوقاف و امور خیریه گلپایگان افزود: پس از کاشی‌کاری گنبد در سال ۹۲اساس کار از لحاظ فنی مورد تایید دفتر فنی اوقاف استان قرار نگرفت و این موضوع به صورت کتبی از سوی اداره کل اوقاف استان اعلام شده بود منتها پیمانکار معرفی شده میراث که مورد تایید این اداره بوده متاسفانه بدون تعهد مشغول به این کار شد و ظاهرا اداره اوقاف در آن سال چاره‌ای جز اتمام کار با پیمانکار مورد نظر نداشته است.

حجت الاسلام نصیرالاسلامی گفت: به همین دلیل کاشی‌های استفاده شده در جلوگیری از رطوبت به سازه گنبد، پوشش زیرین و پوش دوم استقامت نیاورد.

وی تصریح کرد: امسال با حساسیت بیشتری این کار پیگیری شد که برای جلوگیری از تکرار این موضوع از سوی اداره اوقاف شهرستان و همچنین اوقاف استان به صورت کتبی از میراث استان درخواست شد که جهت جلوگیری از شائبه‌های احتمالی کار مرمت گنبد امامزاده به صورت قانونی از طریق آگهی مناقصه جهت انتخاب پیمانکار مجرب اقدام شود که متاسفانه پاسخی از سوی میراث استان ارسال نشده است.

رئیس اوقاف و امورخیریه گلپایگان گفت: از سوی اوقاف شهرستان با فرمانداری، میراث فرهنگی شهرستان و استان پیگیری انجام شده که متاسفانه پاسخی مستدل داده نشده است چرا که اداره اوقاف بدون نظر و تایید اداره میراث در امامزادگان تاریخی اختیار انجام کارعمرانی ندارد.

وی با بیان اینکه مرمت گنبد از طریق نانو به دلیل شکاف‌های عمیق و گسترده کاشی‌ها و یا استفاده از پلاستیک گلخانه‌ای به دلیل مقاوم نبودن در برابر وزش باد امکان پذیر نیست، گفت: استفاده از دوغاب سیمان جهت بندکشی‌ها و درزها به دلیل سست بودن کاشی‌ها و همچنین پارچه‌های مخصوص برزنتی ضد آب جهت دوخت مخروطی شکل که مانند کلاه گنبد هزینه آن پنج برابر ایزوگام برآورد ‌شد که در نهایت ایزوگام با هزینه ۴۷ میلیون تومان بهترین روش از هر جهت بود که با تایید کارشناسان ادارت اوقاف و میراث اجرا شد.

کد خبر 4800846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha